Asiakkaiden kokemuksia

Asiakkaiden kokemuksia

Nainen, 35, Uusimaa

Alunperin luulin meneväni terapiaan miessuhteissa kokemani ahdistuksen ja epävarmuuden takia. Kolmessa vuodessa viikoittaisissa ryhmäpsykoterapiaistunnoissa käsittelin miessuhteita, mutta myös lapsuutta ja nuoruutta sekä tapaani olla vuorovaikutuksessa yleisesti. Itsetuntemus syveni ja ymmärrän nyt paljon paremmin, kuka olen ja mitä haluan. Osaan olla armollinen ennen niin vaativalle itselleni. Vaikka tietenkin on hetkiä, jolloin epävarmuus ja ahdistus valtaavat mieleni, jostain tulee aina mieleen terapiassa opitut tavat olla ja ajatella asioita eri näkökulmista. Siitä voin toki kiittää itseäni kun kerran uskaltauduin terapiaan, mutta ehdottomasti ryhmäläisiä ja terapeuttia, jotka toimivat peilinäni sekä jakoivat omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Vaikka terapian loppumisesta on jo useampi vuosi, muistelen edelleen lämmöllä istuntoja ja siellä olleita henkilöitä.

Nainen, 55v, Uusimaa

Ryhmäpsykoterapia antoi minulle uusia näkökulmia. Opin ymmärtämään, miten eri lailla me ratkaisemme asiamme, ja miten eri lailla koemme asiat. Ryhmän jäsenet antoivat minulle paljon, mutta oli ihana huomata, että omat huomiot ja kommentit auttoivat myös toisia. Myötätunto ja ymmärrys muita kohtaan lisääntyi terapian aikana. Ryhmä vielä monen vuoden jälkeen ”juttelee” ajatuksissani.

Nainen, 39 v, Helsinki

Ryhmä oli uusi kokemus myös sellaiselle, joka on käynyt läpi yksilöterapian ja on tottunut puhumaan tunteistaan ja ongelmistaan. Ryhmän toiset ihmiset nimittäin tuovat jotakin odottamatonta, mitä ei voi
hallita. Haaste on suuri, mutta sitä pehmentävät toistuvat hyväksynnän ja armollisuuden kokemukset. Asioita voikin kestää, ryhmä nauraa yhdessä usein, ja myöhemmin ymmärtää olleensa mukana  tekemässä jotakin hyvää myös toisille.

Mies, 35 v, Tampere

Suurimmat positiiviset terapiaprosessin aikana tapahtuneet muutokset olivat se, että minua aiemmin häirinneet itsetuhoiset ajatukset ovat jääneet pois ja se, että minun on nykyään helpompi olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa (nykyään saan siitä jopa energiaa ja koen iloa). Arvostan nyt enemmän itseäni kuin ennen terapiaprosessia. Elämässä tulee edelleen vastaan haasteita, mutta ajattelen, että nyt minulla on paremmat valmiudet kohdata ne.